جدیدترین خبر از بالا شروع می شود

  • آکسیوس مدعی شد، رژیم صهیونیستی در اوایل جنگ تحمیلی آمریکایی ـ صهیونیستی علیه ایران یک سامانه پدافندی گنبد آهنین به همراه نیروهای مسئول اجرای آن را به امارات متحده عربی فرستاده است…. همکاری نظامی، امنیتی و اطلاعاتی میان اسرائیل و امارات در جریان جنگ به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است. استقرار بی‌سابقه سامانه گنبد آهنین طی جنگ پیش از این علنی نشده بود.
  • خالص‌گرا‌ها بدانند امروز آقای قالیباف فرمانده و سید مجید موسوی نقطه‌زن است. مگر این دو می‌توانند خلاف دیدگاه یکدیگر اقدامی کنند؟ … خدا نگذرد از تقصیر کسانی که نگذاشتند در این چند سال از وجود لاریجانی به عنوان سرمایه مدیریت کشور به نحو احسن استفاده شود. نباید اجازه دهیم مملکت دوقطبی شود، اگر دوقطبی شود ما باختیم، اگر هم ببازیم بد باخته‌ایم و اگر ید واحد شویم، برده‌ایم و خیلی هم عالی برده‌ایم. یک عده مأموریت دارند مملکت را به سمت باخت ببرند.
  • المیادین – آتش‌بس آمریکا یک مکث تاکتیکی برای بازگشت به جنگ است. یک مقام ارتش آمریکا گفته که کل موجودی موشک بالستیک تاکتیکی PrSM آمریکا در جنگ ایران مصرف شده است. جایگزینی زرادخانه این موشک، سال‌ها زمان خواهد برد و آمریکایی‌ها در جنگ احتمالی پیش‌رو با ایران باید با این موشک‌های تاکتیکی خود خداحافظی کنند. زرادخانه موشک ای‌جی‌ام ۱۵۸ جزم آمریکا نیز در نبرد با ایران ته کشید. طبق اعلام بلومبرگ، بیش از هزار فروند از این نوع موشک، در ماه اول جنگ با ایران استفاده شده است.
    موجودی موشک برد بلند و کروز تاماهاوک آمریکا نیز به نفس نفس افتاده است. بر اساس گزارش واشنگتن پست، بیش از ۸۵۰ فروند از این نوع موشک، در ماه اول جنگ با ایران، توسط آمریکا شلیک شده است. دولت ژاپن اعلام کرده که تحویل ۴۰۰ فروند تاماهاوک به دلیل جنگ ایران ممکن است به تاخیر بیفتد که این امر ضربه‌ای به موضع آمریکا در غرب اقیانوس آرام تلقی می‌شود.
  • علی خضریان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: ذخیره موشکی جمهوری اسلامی ایران در شهرهای موشکی به حدی زیاد شده که آماده هدیه کردن مازاد آنها در سرزمین‌های اشغالی و پایگاه‌های دشمن هستیم.
  • در میانه سفر دیپلماتیک/تعجیلی عراقچی بین اسلام آباد و مسقط و مسکو، و بازگشت بخشی از تیم همراه به تهران جهت بازبینی پیشنهادهای دریافتی از طرف آمریکایی، اخباری از انتقال مستمر ادوات جنگی به منطقه گزارش می شود.
    به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، بررسی اطلاعات ثبت‌شده در سامانه‌هایی مانند Flightradar24 و ADS-B Exchange نشان می‌دهد طی چند روز اخیر، ده‌ها پرواز ترابری سنگین از اروپا به مقصد منطقه انجام شده است؛ پروازهایی که از نظر حجم و تکرار، فراتر از یک جابه‌جایی معمول ارزیابی می‌شوند. بخش عمده این پروازها با هواپیماهای ترابری راهبردی مانند C-17 Globemaster III و C-5M Super Galaxy انجام شده‌اند؛ ناوگانی که معمولا برای انتقال سریع نیرو، سامانه‌های پشتیبانی و تجهیزات در مقیاس گسترده به کار گرفته می‌شود.
  • هرچند برخی مقامات پاکستانی اعلام کرده‌اند این کشور اکنون نقش «میانجی کامل‌اختیار» را در این پرونده ایفا می‌کند؛ تحولی که نشان‌دهنده افزایش وزن دیپلماتیک پاکستان در روند مذاکرات اس؛ تمرکز این سفرها بر تقویت روابط با کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس عنوان می‌شود، اما برخی منابع درونی مدعی هستند، با توجه به نزدیکی نظامی پاکستان به عربستان و اخیرا به قطر، و امکان آغاز دیگری از تهاجم آمریکا و اسرائیل به ایران، اهداف مهم‌تری در این سفرها در جریان است؛ از جمله تلاش برای فعال‌تر شدن نقش عمان به‌عنوان میانجی مستقیم در روند مذاکرات.
  • عملیات نظامی محدود در دستور کار – تحلیلگران معتقدند طرح «ضربه محدود» بیش از آنکه یک گزینه عملیاتی فوری باشد، در چارچوب افزایش فشار روانی و تقویت اهرم چانه‌زنی غرب پیش از دور جدید مذاکرات قابل ارزیابی است؛ به‌ویژه در شرایطی که دور نخست گفت‌وگوها در اسلام‌آباد با پیچیدگی‌هایی همراه بوده است. در این چارچوب، آمریکا و اسرائیل تلاش دارند با ترکیب فشار سیاسی و نظامی، فضای مذاکرات را مدیریت کرده و امتیازات بیشتری در پرونده‌های مورد اختلاف، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و ترتیبات منطقه‌ای، مطالبه کنند. با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند هرگونه اقدام محدود نظامی می‌تواند به‌جای کنترل تنش، زمینه‌ساز گسترش دامنه درگیری و افزایش سطح بی‌ثباتی در منطقه شود؛ موضوعی که محاسبات طرف‌های غربی را با ریسک جدی مواجه می‌کند.
  • رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی معتقد است: «اگر به ما حمله زمینی کنند بزرگترین افتضاح و رسوایی تاریخ برای آمریکایی‌ها رقم می‌خورد».
  • احمد بخشایش اردستانی – نماینده‌ها ارتباط خیلی خاصی با آقای قالیباف، تیم مذاکره‌کننده، نهادهای امنیتی یا شورای عالی امنیت ملی به آن معنا ندارند. در واقع علت اینکه 42 نفر از نمایندگان نامه‌ای را امضا کردند و گفتند که ما در جریان امور نیستیم هم همین مطلب بود. البته طبیعی است؛ چراکه در دوره جنگ ارتش، سپاه و نیروهای مسلح اوضاع را در دست دارند و نه سیاسیون…. درست است که ما پیروز میدان بودیم، اما بالاخره هیئت ما به پاکستان رفته است. درست است که آقای عراقچی وقتی به پاکستان می‌رود با آمریکایی‌ها صحبت نمی‌کند، اما پاکستان به‌سرعت به آمریکایی‌ها خبر داد که هیئتی از ایران دارد می‌آید. ایران هم اعلام کرد ما نقطه نظراتمان را به پاکستان می‌گوییم سپس به عمان و از آنجا به روسیه می‌رویم. بالاخره نمی‌شود که به دنیا پیامی نداد. رهبری فرموده بودند که درباره موضوع هسته‌ای صحبت نکنید…. هر جنگی با ایران پیروزی‌ او را تضمین نمی‌کند، مگر اینکه جنگ روی زمین اتفاق بیفتد. اگر هم جنگ روی زمین بیاید، ایران می‌تواند از موشک استفاده کند و هیچ کشتی‌ای نمی‌تواند از تنگه هرمز عبور کند. شرکت‌های بیمه هم حاضر نیستند پولی بپردازند. بنابراین، تنگه هرمز دوباره در اختیار ایران خواهد بود…. شاید آمریکا برای ۴۸ یا 72 ساعت بتواند فرضاً جزیره خارک یا ابوموسی را بگیرد، اما در نهایت با موشک‌های ایران می‌خواهد چه کند؟…. درست است که ایران و مردم ضرر می‌کنند، اما آمریکا نمی‌تواند تنگه هرمز را آزاد کند.