دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل یا «اوچا» میگوید از سال ١٩٨٩ تا کنون، ۴۵ هزار شهروند افغانستان قربانی ماین/مین و دیگر مواد انفجاری باقیمانده از جنگ، شدهاند. به بنیاد آمارهای اوچا، از شروع سال روان میلادی تا ماه جون، نزدیک به ٣٠٠ تن در افغانستان، قربانی ماین و مواد انفجاری شدهاند.
نتشر شده در:
آمار دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل «اوچا» نشان میدهد که از سال ١٩٨٩ تاکنون در هر ماه، ١١٠ تن در افغانستان، قربانی ماین و مواد انفجاری که از دوران جنگ باقیمانده، شدهاند.
از آنجایی که بیشتر این مواد انفجاری در نزدیکی مراکز آموزشی و آبهای آشامیدنی قرار دارد، بیشترین قربانی آن، کودکان هستند. اوچا در گزارش خود آورده که در سال ٢٠٢٣، دستکم ٨٩ درصد قربانیان بقایای مواد انفجاری، کودکان بودند.
به بنیاد آمارهای اوچا، از ماه جنوری سال ٢٠٢٢ تا فبروری ٢٠٢٤، در مجموع ١٠٤١ تن در افغانستان، شامل ٨٥٩ کودک، قربانی مواد انفجاری جامانده از جنگ شدهاند.
در کشوری چون افغانستان که سالها درگیر جنگ و خشونت بوده، بررسیها نشان میدهد که مواد انفجاری جامانده از جنگ، دومین دلیل اصلی مرگ غیرنظامیان در این کشور دانسته میشود.
همچنین بخوانیدصلیبسرخ: سال گذشته، دستکم ۱۰۰۰ هزار تن درپی انفجار ماین در افغانستان کشته و زخمی شدهاند
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل میگوید که ٢٦٢ ولسوالی افغانستان همچنان آلوده به مواد انفجاری هستند.
انزوای رژیم طالبان، ناتوانی این رژیم در پاکسازی زمینها و نیز کمبود بودجه برنامههای پاکسازی ماین و کمک به قربانیان، سبب شده تا هماینک ٣.٤ میلیون تن با خطر جدی بقایای مواد انفجاری در افغانستان، زندگی کنند.