روز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ فوریه ۲۰۲۵، مراسم بزرگداشت پنجاه و چهارمین سالگرد حماسه سیاهکل با شعار «پیکار برای انقلاب، دمکراسی و سوسیالیسم»، در شهر کلن (آلمان) با شرکت پرشور شمار زیادی از ایرانیان آزادیخواه برگزار شد. این برنامه همزمان در «فیس بوک»، رادیو «راه ابریشم» و شبکه «ایکس» پوشش داشت.
برنامه را رفیق کامران عالمی نژاد شروع کرد. او در سخن آغازین گفت: «خانمها و آقایان، دوستان، رفقا
پیش از هر چیز از حضور شما سپاسگذاری می کنم و امیدوارم همایش امشب، پیوند همه ما را به تاریخ الهام بخش مبارزات خلق مان زنده تر و عمیق تر کند. بزرگداشت برگهایی از این تاریخ، مانند رستاخیز سیاهکل، یادآوری مُجرد گذشته نیست، بلکه دریچه ای است که از پس آن می توان به چشم انداز پیش رو نگریست و راه رسیدن به آن را نشانه گذاشت.
چرا که سیاهکل آفریننده یک هویت سیاسی ایدیولوژیک است که دفتر آن با واژه برنتابیدن بی عملی و توجیه شبه روشنفکرانه آن آغاز و با مُبارزه پرشور و تا پای جان، نگارشش دوام می یابد.
چهل و پنج سال از حماسه سیاهکل می گذرد، اما سایه سیاه ستمگری همچنان بر میهن مان سنگینی می کند. پس چه خوش باد آنانکه در دل تاریکی آتش برافروختند و ایستادگی و پایداری را به رسمی فرای نسلها درانداختند.
شاهد آن امروز ماست که همانطور که نظام کنونی حاکم بر میهن، بیداد و ستمکاری نظام محمدرضاشاهی را تداوُم بخشیده، مُقاومت تاریخی خلق ایران و فرزندان دلیر آن هم در مُبارزه جاری زنان، برآشوبی پرشور جوانان و نبرد بی توقف کارورزان تداوُم می یابد.
از کردستان تا زاهدان این پرچم سرخ برخاستن است که دست به دست از گذشته به آینده امانت گذاشته می شود تا شهادت دهد: آرمانهای تاریخی مردمان این سرزمین – آزادی و عدالت – نامیراست و در قلب و ذهن آنان سنگری استوار دارد.
ارج بگذاریم به این مبارزه و نمادهای آن. ارج بگذاریم شهیدان و اسرای سرافراز خلق در دو نظام شاه و شیخ. خواهش می کنم برخیزیم و به افتخار آنها یک دقیقه دست بزنیم.»
در ادامه همایش رفیق فرنگیس بایقره یکی از سروده های جاوید نام رفیق مرضیه احمدی اسکویی با عنوان «در پگاه» را به زبان ترکی و برگردان آن به زیان فارسی را خواند.
پس از آن بخشهایی از بیانیه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران به مناسبت پنجاه و چهارمین سالگرد حماسه سیاهکل خوانده شد.
در ادامه، رفیق زینت میرهاشمی سخنان خود را شروع کرد. وی در سخنرانی خود نقاط مشترک رستاخیز سیاهکل و خیزشهای سال جاری را تشریح و تحلیل کرد.
پس از آن رفیق عزیز پاک نژاد، تحلیل پیرامون رستاخیز سیاهکل و تاثیر آن در جامعه و نیز بررسی شرایط کنونی را ارایه داد.
پس از پایان سخنرانیها، سی دقیقه تنفس اعلام و پس از آن رفیق صَنُم بخش دوم همایش را با دکلمه سروده ای کُردی همراه با برگردان فارسی آن شروع کرد و بعد از او، برنامه با اجرای دو ترانه – سرود توسط رفیق لطیفه ادامه پیدا کرد.
بخش بعدی همآیش گَپ و گُفت با حضار بود. رفیق لیلا جدیدی، رفقا زینت میرهاشمی و عزیز پاک نژاد را برای حضور در این بخش دعوت کرد. گَپ و گُفت با شرکت فعال حاضران در سالن به مدت یک ساعت ادامه پیدا کرد.
پس از آن رفیق فریدون، ترانه سرودهایی از «کارگاه هنر ایران» را اجرا کرد و همآیش با سرود انترناسیونال به پایان رسید.
سالن همایش با دسته گلهای تقدیمی شورای ملی مقاومت ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران و هواداران مجاهدین در آلمان آذین شده بود.
قابل ذکر است که متن کامل سخنرانیها و اشعار خوانده شده در شماره ویژه ماهنامه نبرد خلق به زودی انتشار خواهد یافت.
دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران
یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ – ۱۶ فوریه ۲۰۲۵