صفحه خبر: با بالا گرفتن رو در رویی عربستان و اسراییل در مورد مساله غزه و دولت فلسطین، ترکی بن فیصل شاهزاده سعودی نامه‌ای به ترامپ نوشت که در آن براساس سوابق تاریخی که ترامپ از آن بی‌اطلاع است، به مساله فلسطین و شکل‌گیری رژیم اشغالگر صهیونیستی پرداخته است.
ترکی بن فیصل آل‌سعود، شاهزاده سعودی از سال 1358 تا 1380 ریاست سازمان اطلاعات عمومی عربستان سعودی را بر عهده داشت. او نوه بنیانگذار عربستان ملک عبدالعزیز و پسر ملک فیصل پادشاه سابق عربستان است. وی درحال حاضر رئیس مرکز مطالعات اسلامی و تحقیقات بنیاد ملک فیصل است.
متن‌ نامه چنین است.
رئیس‌جمهور ترامپ عزیز
مردم فلسطین مهاجران غیرقانونی نیستند که به سرزمین‌های دیگر اخراج شوند. این سرزمین‌ها، سرزمین‌های آنهاست و خانه‌هایی که اسرائیل ویران کرده خانه‌های آنهاست، و آنها همانطور که پس از حملات قبلی اسرائیل به آنها این کار را کرده‌اند، آنها را بازسازی خواهند کرد.
اکثر مردم غزه پناهنده هستند که در جنگ‌های 1948 و 1967 در حمله نسل‌کشی قبلی اسرائیل، از خانه‌هایشان در آنچه اکنون اسرائیل و کرانه باختری است، رانده شدند. اگر قرار است از غزه جابجا شوند، باید به آنها اجازه داده شود به خانه‌هایشان و باغ‌های پرتقال و زیتون خود در حیفا، یافا و دیگر شهرها و روستاهایی که از آنجا فرار کردند یا به زور توسط اسرائیلی‌ها رانده شدند، بازگردند.
آقای رئیس‌جمهور، بسیاری از ده‌ها هزار مهاجری که پس از جنگ جهانی دوم از اروپا و دیگر نقاط به فلسطین آمدند، خانه‌ها و زمین‌های فلسطینیان را دزدیدند، ساکنان را به وحشت انداختند و در یک کمپین پاکسازی قومی شرکت کردند. متاسفانه، آمریکا و بریتانیا، پیروزان جنگ، کنار ایستادند و حتی اخراج مرگبار فلسطینیان از خانه‌ها و زمین‌هایشان را تسهیل کردند.
آمریکا و بریتانیا نمی‌خواستند قربانیان هولوکاست آدولف هیتلر را بپذیرند، بنابراین به فرستادن آنها به فلسطین رضایت دادند. در کتاب “هشت روز در یالتا”، دایانا پرستون نویسنده به گفتگویی بین فرانکلین روزولت رئیس‌جمهور وقت آمریکا و همتای روس او جوزف استالین اشاره می‌کند. پرستون می‌نویسد: “گفتگو به موضوع سرزمین‌های یهودی کشیده شد. روزولت گفت که او صهیونیست است… وقتی استالین از روزولت پرسید چه هدیه‌ای برای [پادشاه سعودی] ابن سعود در نظر دارد، او پاسخ داد تنها امتیازش ممکن است دادن شش میلیون یهودی به او باشد…”
خوشبختانه، وقتی آقای روزولت با ابن سعود ملاقات کرد، پادشاه او را از آن پیشنهاد منصرف کرد و پیشنهاد داد که بهترین زمین‌های آلمان به عنوان جبران هولوکاست به یهودیان داده شود. متاسفانه، هری ترومن، جانشین روزولت، از صمیم قلب از مهاجرت یهودیان به فلسطین حمایت کرد و در نهایت نقش مهمی در تشکیل اسرائیل داشت.
خشونت و خونریزی که امروز شاهد آن هستیم، نتیجه آن اقدام و همدستی قبلی بریتانیا با جاه‌طلبی‌های صهیونیستی از سال 1917 تا آن زمان است.
آقای رئیس‌جمهور، قصد اعلام شده شما برای آوردن صلح به فلسطین در این بخش از جهان بسیار ستوده می‌شود. من محترمانه پیشنهاد می‌کنم که راه انجام این کار، دادن حق غیرقابل انکار تعیین سرنوشت به فلسطینیان و یک کشور با پایتختی در بیت‌المقدس شرقی است، همانطور که در قطعنامه‌های 181 و 194 مجمع عمومی سازمان ملل و قطعنامه‌های 242 و 338 شورای امنیت، و ابتکار صلح عربی پیش‌بینی شده است.
همه کشورهای عربی و اسلامی، و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین، شرایط ابتکار صلح عربی را برای پایان دادن به خصومت‌ها و برقراری روابط با اسرائیل می‌پذیرند. صد و چهل و نه کشور دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. لطفاً کشور خود را صد و پنجاهمین کشور کنید. هیچ صلحی در خاورمیانه بدون رسیدگی عادلانه و منصفانه به این مسئله نجیبانه محقق نخواهد شد.
باشد که به عنوان صلح طلب به یاد آورده شوید.
شاهزاده ترکی الفیصل