هسته ای : (هفته تصمیم گیری شورای حکام و مشخص شدن راهبرد)
ایرنا، بقائی، سخنگوی وزارتخارجه ج.ا. با اشاره به «عمق دشمنی دولت آمریکا با مردم ایران»، موضع همیشگی را تکرار می کند « غنیسازی اورانیوم لزوماً به معنای داشتن برنامه تسلیحاتی نیست. بسیاری از کشورها، از جمله برخی متحدان نزدیک آمریکا، غنیسازی انجام میدهند بدون اینکه برنامه تسلیحاتی داشته باشند. …. » بی بی سی از سوی دیگر گزارش می کند «شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست تازهاش که از امروز (دوشنبه) در وین آغاز میشود، احتمال میرود تا آخر هفته ایران را برای اولین بار طی ۲۰ سال گذشته به علت نقض تعهداتش در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای محکوم کند.» و ادامه می دهد « این شروع روندی چندهفتهای خواهد بود برای فعال کردن مکانیسم ماشه قبل از انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت. زمان انقضای این قطعنامه تقریبا چهار ماه دیگر است، ۲۶ مهر/۱۸ اکتبر، که با لغو آن تحریمهای بینالمللی پیشین در کنار تحریمهای اولیه و ثانوی آمریکا دوباره برقرار میشود.» رادیو فردا در همین باره از قول مقامات ج.ا. گزارش می دهد «صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس، و همچنین آغاز روند فعالسازی مکانیسم واکنشهای تهران را به دنبال خواهد داشت. در تازهترین مورد بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، شامگاه یکشنبه گفت که تهران «لیستی از موضوعات» را برای اجرا آماده کرده است که در صورت تصویب قطعنامه علیه ایران عملی خواهد کرد. او در برنامهای تلویزیونی گفت که بخشی از این موارد «اقدامات فنی» خواهد بود، و بخش دیگر مربوط به «نوع همکاری ما با آژانس» است و «قطعا آژانس نباید انتظار داشته باشد که همکاری گسترده و صمیمانهای که جمهوری اسلامی ایران دارد را ادامه دهد» زینت میرهاشمی در فراسوی سایت ایران نبرد تأکید دارد «عنی سازی در هر اندازه ای برای رژیم و در راس آن خامنه ای، «نماد قدرت» و اهرمی برای حفظ حریم امنیتی و چانه زنی با کشورهای غربی از یک سو و از سوی دیگر برای تولید بحران و تنش در سرکوب صدای مردم در داخل است.» وی ادامه می دهد «اگر منافع مردم ایران در بِدِه بستانها به شمار نیاید، هر فرصتی به رژیم برای تنفس داده شود، به سود مردم نیست.» بنا به گزارش ایسنا از نشست شورای حکام گروسی در پاسخ به سوالی گفته «باید بسیار شفاف باشیم. نباید در این موضوع مبالغه کنیم. غنیسازی اورانیوم غیرقانونی نیست و اظهارات ایرانیان درباره این موضوع صحیح است. اما هنگامی که شما تنها کشوری هستید که نزدیک به سطح تسلیحاتی اورانیوم غنیسازی میکنید، ما نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم. اورانیوم با غنای ۶۰ درصد به معنای برخورداری ایران از سلاح هستهای نیست اما برای ساخت سلاح هستهای به موارد بسیاری از جمله مواد هستهای نیاز دارید. این ساختار بسیار فنی است. میزان ذخیرهسازی اورانیوم توسط ایران نگران کننده است. ذخایر اورانیوم ایران را نمیتوان نادیده گرفت. » تسنیم هم در خبری اختصاصی نوشده « ایران طی دو روز آینده رسماً به پیشنهاد آمریکا برای توافق با ایران پاسخ خواهد داد و این پاسخ بهصورت مکتوب و از مجاری دیپلماتیک خواهد بود. … ضمن حفظ اصل غنیسازی در خاک ایران، اقداماتی از سوی ایران برای رفع نگرانیها و ادعاهای آمریکا بهازای رفع مؤثر تحریمها مطرح خواهد کرد.» گروسی همچنین به حمله سایبری ج.ا. و دستیابی به اسناد محرمانه آژانس اذعان داشته، و با وجود اینکه ادعا می کند که آژانش دیگر به ج.ا. اعتمادی ندارد از آنها می خواهد « فورا همکاری کامل و مؤثری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته باشد. »
کارگری:
ایلنا از قول سعید فتاحی، مشاور کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران گزارش می کند که «پشت پرده اصلاح آییننامه مشاغل سخت و زیانآور به کام کارفرمایان و به ضرر کارگران است و چنانکه این آییننامه نهایی شود، کارگران متضرر و سازمان تأمین اجتماعی و کارفرمایان منتفع خواهند شد. وی ادامه داد: با رویهی سختی که در حال حاضر برای پذیرش بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور وجود دارد، بسیاری از کارگران از رسیدن به حقِ قانونیِ خود محروم هستند و در این شرایط، تغییر آییننامه در واقع اوضاع آنها را بدتر خواهد کرد.» از سوی دیگر، «جمعی از بازنشستگان مطالبهگر تامین اجتماعی شهر اهواز در بیانیهای مطالبات خود از تامین اجتماعی و دولت را مطرح کردند. از جمله به لزام درمان رایگان، ازگشت بانک رفاه کارگران به سازمان تامین اجتماعی، کوتاه شدن دست اَبَر بدهکاران (دولتها) از سازمان تامین اجتماعی که سرمایهداران اصلی آن کارگران و بازنشستگان هستند و سرمایه اولیه آن بین النسلی است. ، و الزام بازگشت بیش از ۴۰۰ قلم داروهای حیاتی که از دفترچه تامین اجتماعی حذف شدند.»
همزمان سایت مجاهدین خلق ایران از « موج تازهیی از اعتراضات سراسری، خیابانهای ایران» گزارش می کند. «بازنشستگان تأمین اجتماعی، فولاد و معدن در چندین شهر تجمع کردند. در کنار آن، گروههای صنفی مانند کارگران نفت، رانندگان، مالباختگان و کشاورزان نیز با تجمع، به سیاستهای ضدکارگری و فشارهای معیشتی رژیم اعتراض کردند.» این سایت به برخی از شعار ها اشاره دارد «شورای عالی کار، حامی سرمایهدار،روسری را رها کن، فکری بهحال ما کن» حزب کمونیست کارگری از « میتینگ اعتراضی مقابل اجلاس آی ال او در ششم و هفتم ژوئن» خبر می دهد، و در برنامه تلویزیونی به «دستاوردهای اعتصاب سراسری رانندگان کامیون» را بررسی می کند.
اقوام و ملیت ها
سایت حال وش که اکثرا موضوعات سیستان و بلوچستان را پیگیری می کند در نوشتاری «نقدی بر طرح تقسیم استان سیستان و بلوچستان» ارائه داده است. نگارنده نخست با مطلع کردن خواننده که «استان سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استان های کشور است که با افغانستان و پاکستان ۱۱۰۰ کیلومتر مرز مشترک خاکی و با دریای عمان یا همان مکران ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد. وسعت فعلی این استان حدود ۱۱ درصد خاک ایران است و علارغم منابع سرشار معدنی عظیم و موقعیت استراتژیک خاص در منطقه متاسفانه یکی از فقیرترین و محروم ترین استان های کشور می باشد.» خاطر نشان می کند «حاکمیت با شعارهای مختلف و استدلال به محرومیت زدایی، کارایی بیشتر و کیفی سازی امور توسعه ای و امکان دریافت بودجه بیشتر و تامین وسایل رفاهی جامعه و امکانات آموزشی و فرهنگی، افزایش اعتبارات مالی، رشد صنایع، رونق تجارت و کشاورزی، ایجاد امکانات شغلی بیشتر و توسعه پایدار و غیره طرح تقسیم استان را توجیه می کنند.» و با هشدار یادآور می شود «اکثر به اتفاق مردم بلوچ طرح« تقسیم » را در واقع دشمنی آشکار با هویت تاریخی ، جغرافیایی و مذهبی خویش می دانند و چنین عمل نابخردانه ای را ادامه هویت زدایی و در راستای محو اجباری شان قلمداد می کنند .» حال وش با نتیجه گیری هشدار می دهد که آنچه در دستور کار است می تواند به درگیری های بیشتر در این استان بینجامد «تمام نمایندگان اهل سنت مردم بلوچ در مجلس و علمای سرشناس اهل سنت و ائمه جمعه و اقشار مختلف مردم به اتفاق مخالفت خود را با طرح تقسیم استان اعلام کرده اند و نسبت به عواقب خطرناک این طرح در صورت اجرایی شدن هشدار داده اند»
همبستگی ملی بین احزاب و سازمان های سرنگونی طلب
در اینباره هنوز خبری دریافت نشده است، و مفسرین بر این باورند که خبری هم نخواهد شد.