یادداشت سیاسی نبردخلق شماره ۴۸۳
اکنون که اخبار جنگ و پروژه هسته ای سپهر سیاسی کشور را تسخیر کرده، پرسش چیستی «منافع و امنیت ملی» در برابر جامعه قرار گرفته است. حکومت و مدافعان رنگارنگ آن به شمول برخی از جریانها و فعالان سیاسی که خود «اُپوزیسیون» تعریف می کنند، این پدیده را «مترادف» با موجودیت نظام حاکم بر کشور می دانند. این شیوه همهِ رژیمهای مُستَبد است که منافع و امنیت نظام حاکم را همان «منافع و امنیت ملی» تبلیغ و ترویج می کنند و در برابر کُنِشهای مردم و جامعه که برای نیازهای انسانی خود تلاش می کنند با دستاویز قرار دادن منافع ملی، آنان را سرکوب و همزمان با گفتمانهای پوچ و خرافی ابزار سرکوب را بیشتر کارآمد می کنند. با واژه هایی چون «سوریه ای شدن»، «چند پاره شدن کشور»، «به هم خوردن امنیت جامعه» و… در هنگام سرنگونی نظام آشنا هستیم.
در شرایطی که فلاکت عمومی جامعه را فراگرفته و ابربحرانهای گوناگون کشور را به ویرانی کشانده، حکومت همچنان بر طبل جنگ می کوبد و بر پروژه هسته ای پافشاری می کند. در هنگامی که جانشین سرکرده کل سپاه اعتراف می کند که «وضعیت فعلی اقتصاد کشور در شأن مردم ایران نیست» (۱) و قالیباف، رئیس اشغالگران بهارستان اعلام می کند که «ما بعد از چهل و پنج سال مساله مسکن را تونستیم در کشور حل کنیم یا خیر؟ حتماً پاسخ خیر است… مردم در معیشت و در مسکن به عنوان موضوع مهم کمرشون داره می شکنه» (۲)،
و ایران یکی از سه کشوری است که «تورم بالای ۴۰ درصد» (۴) دارد، ولی فقیه نظام پاسخ «دندان شکن» را به رُخ دشمن می کِشد و اعلام می کند: «دشمنان اعم از آمریکا و رژیم صهیونیستی بدانند نسبت به آنچه که در مقابل ایران و جبهه مقاومت انجام می دهند قطعاً پاسخ دندان شکن دریافت خواهند کرد.». (۴)
با توجه به چند نمونه ای که از زندگی مردم از زبان کارگزاران نظام بیان شد، قدرتنمایی ولی فقیه هیچ پیوندی با «منافع مردم و کشور» ندارد. هرچند این قدرتنمایی چندان هم واقعیت ندارد، اما تلاش حکومت و حامیان آن برای جلوه دادن منافع و امنیت نظام با منافع مردم و کشور، در برخورد به سَخره سرسخت واقعیت رنگ می بازد و به نوشته یک رسانه حکومتی «سُست تر و ناپایدارتر از آن چیزی است که تصور می شد.». (۵)
همچنین فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به سوال «رابطه و مذاکره مستقیم با آمریکا» می گوید: «هر چیزی که مصالح ملی مردم ایران را تامین کند با راهبری رهبر جمهوری اسلامی انجام خواهیم داد.». این گفته در تیتر بسیاری از رسانه های حکومتی پوشش داده شد. (۶)
یکی از کارهایی که خسرانهای بی شماری به «امنیت و منافع ملی» وارد کرده، اشغال سفارت آمریکا در آبان سال ۱۳۵۸ بود. این اقدام که خمینی آن را «انقلاب دوم» نامید فقط و فقط در جهت منافع نظام بود و ربطی به مبارزه برای استقلال نداشت و آغاز تحریمهایی بود که مردم ایران هزینه آن را می پردازند. اکنون و پس از چهل و پنج سال خامنه ای پیرامون این اقدام ماجراجویانه می گوید: «یک نقطه عطف در تاریخ ما. گیرم اون کسانی که این کار را کردن امروز خودشون هم مردد شده باشند کما اینکه بعضی شان هم ممکنه مردد شده باشند، اما واقع قضیه این است که این کار، کار بزرگی بود کار لازمی بود برای همین هم امام بزرگوار با اون دید نافذ خود این کار را تایید کرد، دانشجوها را تایید کرد، حرکت شان را تایید کرد. این کار، کار لازمی بود.» (۷)
از جمله راهبردهای ولی فقیه که سخنگوی دولت آن را «مصالح ملی مردم ایران» می داند، تدارک حداکثری قدرت نظامی است. در این مورد خامنه ای می گوید: «راه تامین امنیت قدرت است، ما ملت ایران [بخوانید نظام] و مسئولین کشور باید این را هضم کنند باید قوی شد. بارها عرض کردیم ما این را، باید قوی شد ملت [بخوانید نظام] باید روز به روز خودش را بیشتر تقویت کنه ایران [بخوانید نظام] قوی است که میتواند از خودش دفاع کنه میتواند امنیت خودش را پیشرفت خودش را تامین کند می توان به دیگران هم از تفضلات این پیشرفت و این قوت کمک برساند ایران [بخوانید نظام] قوی و قوت لازم است.» (۸)
ولی فقیه سالها پیش هم به «تفضلات» رژیم به معنی عنایتها و بخششها از سفره مردم برای مسلح کردن نیروهای نیابتی، تاکید کرده است. او بیست و نه سال پیش در دیدار با نیروهای مسلح قم گفت: «اکنون هسته های مقاومت بسیج در سرتاسر جهان تشکیل شده است و آنها با روحیه گرفتن از ایستادگی و مقاومت ملت ایران [بخوانید رژیم ولایت فقیه] به ضدیت با سلطه قدرتها ادامه می دهند. (۹)
استبداد مذهبی حاکم بر کشور مانع گردش آزاد اطلاعات و آزادی بی حَد و مرز اندیشه و بیان است و سانسور را به عنوان «مصالح مردم» جا می زند. خامنه ای در این رابطه می گوید: «همه چیز را توی فضای مجازی نبایستی منتشر کرد هر چی به ذهن انسان می رسه، ملاحظه کنید اثرش چیست، ببینید روی مردم روی فکر مردم روی روحیه مردم چه تاثیر می گذاره. اون کسانی هم که درباره فضای مجازی که حالا هی مکرر اسمش آورده می شه و بحث می شود و اینها، می خواهند تصمیم سازی کنند و تصمیم گیری کنند به این بُعد قضیه توجه کنند، توجه کنند که چطور ممکنه در فضای مجازی یک تحلیل غلطی یک خبر غلط یک برداشت غلط از یک مساله مردم را دچار اضطراب کنه دچار تردید کنه دچار ترس کنه، این چیزهایی است که امنیت روانی جامعه رو از بین میبرد.» (۱۰)
با همین نگرش است که هر مخالفتی با سیاستهای ماجراجویانه ولایت خامنه ای، حتی از جانب نیروهای وفادار به نظام ضد «امنیت ملی» نامگذاری می شود. برای نمونه «مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم» طی بیانیه ای که روز یکشنبه ۲۹ مهر امسال پیرامون جنگ ویرانگر در غزه منتشر کرد و بدون اشاره بر قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت، «تنها راه حل صلح پایدار، تشکیل دو دولت مستقل و بازگشت اسرائیل به مرزهای قانونی [۱۹۶۷]» اعلام کرد. (۱۱) پس از آن که این بیانیه پوشش رسانه ای پیدا کرد، لشکرکشی کلانی علیه گردانندگان این مجمع صورت گرفت به شکلی که آنها مجبور به عقب نشینی شدند. در میان کسانی که مجمع را با چماق قانون تهدید کردند، آخوند محسنی اژه ای، رئیس قوه فاسد قضاییه است. این آخوند تبهکار در مصاحبه ای اعلام کرد: «برخی افراد که عنوان محقق و استادِ حوزه را دارند، مبادرت به اقداماتی می کنند که خلاف امنیت است… علی ایحال دادسرای ویژه روحانیت به تشکلِ مزبور اخطار کرده که درصدد اصلاح حرف و نظر ناصواب خود برآید، اما اگر این کار را نکنند، حتما با آنها برخورد می شود.» (۱۲)
پیرامون ستیز رژیم ولایت فقیه با منافع مردم و کشور به ابر بحرانهایی چون بیکاری، اختلاف کلان طبقاتی، فاجعه آب، آلودگی هوا، فرونشست زمین، حجاب اجباری و تبعیض جنسیتی، ملی، مذهبی، غارتگری حکام، بازداشت، شکنجه و اعدام آزادیخواهان و مخالفان و… می توان ورود کرد و با استناد به اخباری که در رسانه های حکومتی و منابع مستقل منتشر شده نشان داد که رژیم حاکم در ستیز با منافع ملی مردم و کشور ایران است و افراد و جریانهایی که این مرز سِتَبر را مخدوش می کنند، آگاهانه یا ناآگاهانه در جبهه استبداد علیه مردم ایستاده اند.
منبع بازگفتها:
۱- ایسنا، یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳
۲- تلویزیون شبکه خبر، دوشنبه ۱۴آبان۱۴۰۳
۳- مهدی پازوکی، اقتصادران، شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳
۴- ایرنا، شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳
۵- هممیهن، دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳
۶- شرق، سهشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳
۷- ایرنا، شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳
۸- وبسایت خامنه ای، شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳
۹- کار و کارگر، دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۷۴
۱۰- ایرنا، یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳
۱۱- جماران، چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳
(۱۲)- انتخاب، دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳
منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۳، پنجشنبه ۱ آبان۱۴۰۳ – ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴