گردهمائی، سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، 15 فوریه – ساعت 16، کلن

گردهمائی، چریکهای فدایی خلق ایران، 8 فوریه – ساعت 5، هانور

تظاهرات، سازمان مجاهدین خلق ایران، 8 فوریه – پاریس

 در برابر تندر می ایستند، خانه را روشن می کنند، و می میرند

(در سایت های دیدگاه دات و بحران)

 دروسی چند از جانباخته فدائی خلق امیرپرویز پویان

by علی ناظر | ژانویه 17, 2025 5:34 ب.ظ

 

  • عليرغم تمام خشونتهای وحشيانه دشمن در زمينه دستگيری، شکنجه، اعدام و غيره، حمايت فعال عناصر آگاه خلق همچنان گسترش میيابد و روزی نيست که خبر پيوستن اين عناصر به مبارزه مسلحانه در فضای شهرهای ميهن ما طنين افکن نشود و دشمن با هيچ نيروئی قادر به جلوگيری از آن نيست و هر اقدام خشونتبار او تعداد بيشتری از اين عناصر را به جنبش میکشاند.
  • تعرض کردن و تجربه از خود باقی گذاشتن و آنگاه از بين رفتن در صورتی که ژرف و تاريخی قضايا را بررسی کنيم وجود است، باقی ماندن است. اين است برخورد استراتژيک ما با مسئله “بقاء”.
  • تحت شرايطی که روشنفکران انقلابی خلق فاقد هر گونه رابطه مستقيم و استوار با توده خويشند، ما نه همچون ماهی در دريای حمايت مردم، بلکه همچون ماهيهای کوچک و پراکنده در محاصره تمساحها و مرغان ماهيخوار به سر میبريم.
  • فقدان هر نوع جريان قابل لمس سياسی و ناآگاهی آنان موجب شده است تا به پذيرش فرهنگ مسلط جامعه تا حدی تمکين يابند. به ويژه کارگران جوان، حتی ساعات محدود بيکاری و اندوختههای حقير خود را صرف تفريحات مبتذل خردهبورژوائی میکنند. غالب آنها خصائل لومپن پيدا کردهاند. هنگام کار اگر مجال گفتگو داشته باشند، میکوشند تا با مکالمات مبتذل ساعات کار را کوتاه سازند. گروه کتابخوان کارگران، مشتری منحطترين و کثيفترين آثار ارتجاعی معاصر هستند.
  • به زندان میاندازد، شکنجه میکند، تيرباران میکند به اميد آنکه امنيت گذشته را بازگرداند. اما شيوههائی که به ناگزير به کار میگيرد، به ناگزير عليه خود او عمل میکند. او میخواهد توده را از شرکت در حرکت انقلابی باز دارد، ولی بالعکس هر لحظه تعداد بيشتری از آنان را به جريان مبارزه میکشاند. بدين طريق او مبارزه را به خلق تحميل میکند. او که ادامه تسلط خود را بيش از هميشه دشوار میبيند، تحمل اين سلطه را برای خلق بيش از هميشه دشوار میسازد. توده به مبارزه روی میآورد، نيروی خود را در اختيارپيشاهنگانش 31 میگذارد و با شرکت فعالانه خويش، استراتژی مشخص مبارزه انقلابی را تثبيت مینمايد.
  • نظريه “تعرض نکردن” به معنای نفی هر گونه تلاش سازنده برای افزايش امکانات نيروهای انقلابی است. اين نظريه 32 مايل است مبارزه را در حد امکانات بسيار حقيری که دشمن قادر به کنترل آن نيست، محدود سازد.
  • تشکلی که در آغاز هدف خود را کوشش برای تشکيل حزب طبقه کارگر قرار داده بود با انتخاب اين خط مشی اپورتونيستی، در هر لحظه از حيات خويش به دفن اين هدف نزديک میشود و به بقای بیثمر خود بيش از هميشه مشتاق میگردد. نظريهای که میخواست خود را در خدمت اهداف پرولتری قرار دهد، در 34 عمل برای حفظ خود اهداف را قربانی میکند. پس “تعرض نکنيم تا باقی بمانيم” در عمل خود را چنين توضيح میدهد: بر هر تلاش انقلابی به خاطر حزب کمونيست خط بطلان بکشيم تا باقی بمانيم.
  • اگر میبايد پنهانکاری و قدرت انقلابی تواماً شرط بقای ما باشند ناگزير بايد اصل بنيانی تئوری “بقاء”، يعنی اصل عدم تعرض را نفی کنيم. به اين ترتيب نظريه “تعرض نکنيم تا باقی بمانيم”، لزوماً جای خود را به مشی “برای اينکه باقی بمانيم مجبوريم تعرض کنيم” میدهد.
  • مردم از سادهترين ابتکارها برای بروز نارضائی و کمک به “قدرت انقلابی” شروع میکنند. ديوارها پر از شعارهای تند عليه وضع موجود میشوند، خرابکاريهای کوچک در مکانها، موسسات يا هر آنچه متعلق به دشمن _ بورژوائی بوروکراتيک و کمپرادور _ و بطور کلی قدرتمندان است، دامنه ابتکارات را وسعت میدهد. اين خرابکاری در ادامه خود بخصوص چيزی را به مخاطره میاندازد که دشمن از آن بسيار میترسد.
  • کارگران جوان زيرکانه، بی آنکه ردپائی از خرابکاری خود به جای بگذارند، در امر توليد اخلال میکنند، ماشينها را از کار میاندازند، در کار خود عمداً بیدقتی میکنند و يا حتی ابزار کار را میدزدند. اينها در مجموع خود گرايش تودهها را به شرکت در مبارزه و کمک به قدرت انقلابی نشان میدهد. هر ابتکار ضمناً تجربهايست که آنان را برای عملی بزرگتر آماده میکند. در واقع توده از اين طريق به ظرفيت و تجربه انقلابی خود میافزايد و يک قدم در به عهده گرفتن نقش اساسیتر به پيش میآيد.

 

منطق چریک فدایی جانباخته مسعود احمدزاده – مبارزه مسلحانه – هم استراتژی، هم تاکتیک

by علی ناظر | ژانویه 23, 2025 8:35 ب.ظ

 

…. در شرايط کنونی هر مبارزه سياسی به ناچار بايد بر اساس مبارزه مسلحانه سازمان يابد و تنها موتور کوچک مسلح است که می‌تواند موتور بزرگ توده‌ها را به حرکت درآورد. شرايط ذهنی انقلاب در طی عمل مسلحانه به کمال شکل خواهد گرفت، پيشرو واقعی، پيشروئی که پيوند عميق با توده‌ها دارد و قادر به برانگيختن و هدايت وسيع توده باشد تنها در طی عمل مسلحانه، در جريان کار سياسی-نظامی می‌تواند به وجود آيد. بله در آغاز، خونريزی و دردی که عمليات پيشرو مسلح برای توده‌ها عرضه می‌کند، تروری که رژيم به راه می‌اندازد ممکن است يک موضع‌گيری منفعل در ميان توده‌هائی که با عمليات چريکی از نزديک تماس دارند، ايجاد کند. اما همينکه پيشرو مسلح پا گرفت و توانست ضربه‌هايی چه سياسی، چه نظامی، چه مادی و چه معنوی به دشمن وارد کند، راه مبارزه به تدريج برای توده‌ها روشن می‌شود. آنها درمی‌يابند که انقلاب آغاز شده و رشد و پيروزی آن به حمايت آنها بستگی دارد. به قول دبره، کسب حمايت توده‌ها چندان آسان نيست اما همين که به دست آمده و هر جا که به دست آمده موجب شگفتی شده است…..

….. ريشه‌های عميق اعتقادات مذهبی، تسليم در برابر وضع موجود و توکل به يک نيروی برتر که در آغاز به علت ضعف بشر در برابر نيروهای طبيعت به وجود آمده است، در اثر ضعف مردم در برابر قدرتهای حاکم بيش از پيش تقويت شده است. اين اعتقادات ريشه‌دار را با حرف نمی‌توان عوض کرد و قدرت سرکوب‌کننده موجود را با کلمات نمی‌توان به مبارزه طلبيد. توده‌ها را نمی‌توان با تبليغ سياسی صرف به مبارزه کشانيد. اين طوری نمی‌توان آنها را به شکست‌ناپذير بودن خودشان، به پيروزی محتوم متقاعد کرد. در بن‌بستی که توده‌ها در برابر آن قرار دارند، تنها عمل مسلحانه می‌تواند شکاف وارد آورد. امکان نابودی قدرت سرکوب‌کننده را در عمل بايد نشان داد. پيشرو مسلح بايد از خود قدرت نشان دهد تا توده‌ها را به قدرت خود متقاعد کند…..

….. اگر شرط کشاندن توده‌ها و منجمله پرولتاريا به مبارزه، خود مبارزه مسلحانه است آيا اين مبارزه مسلحانه بايد هدف خود را فقط پرولتاريا قرار دهد يا بايد بر تمام توده‌ها تکيه کند؟ آيا عمل و تبليغات انقلابی نبايد از توده‌ای‌ترين شکلش آغاز شود؟ اگر حزب پيشاهنگ در طی مبارزه به وجود آيد چه اشکالی دارد که رابطه صوری با پرولتاريا نيز در طی جنبش مسلحانه ايجاد گردد؟ آيا در خود مبارزه مسلحانه نيست که طبقه کارگر نقش شايسته خود را در مبارزه ضدامپرياليستی به عهده خواهد گرفت؟…..

….. بايد از خود بپرسيم که چرا احزاب کمونيست خاورميانه تبديل به سازمانهايی پوچ و جدا از توده‌ها شدند؟ بايد از خود بپرسيم که چرا رهبری مبارزه ضدامپرياليستی در اين منطقه (هنوز بطور عمده) به دست خرده‌بورژوازی است؟ آيا اين کودتاها که پاره‌ای از آنها تا حدودی توانستند توده‌های وسيعی را در يک مبارزه ضدامپرياليستی بسيج کنند، نشان نمی‌دهند در شرايطی که مسئله سرنگونی قدرت حاکمه در دستور روز بوده است، احزاب کمونيست اين منطقه در چنان وضعی به سر می‌بردند که گوئی هنوز سالها راه است تا مسئله تسخير قدرت دولت مطرح شود…..

…. تمام گروههای انقلابی که وظايف انقلابی خويش را بازشناخته‌اند می‌بايست به هر شکل که می‌توانند با کار نظامی خود به دشمن ضربه وارد کنند و نيروهای دشمن را پراکنده سازند. دشمن را افشا کنند و توده‌ها را آگاه سازند. اينکه هر گروه بدين منظور چه شيوه‌ای را برگزيند صرفاَ با توجه به يک رشته حقايق تکنيکی و تاکتيکی مشخص می‌شود…..

 

گفتاری چند از فدایی جانباخته بیژن جزنی – چگونه مبارزه مسلحانه توده ای می شود

by علی ناظر | ژانویه 26, 2025 12:35 ب.ظ

… نادیده گرفتن شرایط عینی در رشد جنبش انقلابی، یکجانبه دیدن نقش دسته های پیشرو و این تصور نادرست که با فداکاری شورانگیز عناصر پیشرو توده ها بلافاصله (و یا در مدتی کوتاه) از جنبش حمایت کرده در نبرد توده ای شرکت می کنند، نمودی از تفکر ماجراجویانه در جنبش است…. در شرایطی که تمام عوامل بزیان انقلاب ترکیب شده، این عوامل را تابع محض یک عامل یعنی نقش پیشاهنگ، آنهم پیشاهنگ در ابتدائی ترین صورت آن – دانستن، از شناخت علمی جامعه و جنبش بسیار دور است.ادامه این گرایش بانکار نقش توده ها می انجامد…

…اظهار خستگی و ناشکیبائی از طولانی شدن مبارزه و گلایه از توده ها که به بدبینی از مردم میگراید، نمود دیگری از ماجراجوئی است….

… کم بها دادن بدشمن، غره شدن از پیروزهای کوچک، مبالغه کردن در قدرت خود و نادیده گرفتن نیروهای دیگری که در مقابل دستگاه حاکمه و امپریالیسم قرار دارند، نمودی از گرایشهای ماجراجویانه است و ما را از کوشش دائمی برای شناخت راه خود، تاکتیکها و تشخیص نارسائیهایمان باز میدارد….

… شرابط انحرافی خرده بورژائی که بصورت چپ روی و انقلابی نمائی ظاهر می شود ما را از عناصر ساده ای که به جنبش روی می آورند، جدا می سازد…..

 

کلامی چند از دفاعیه مجاهد شهید سعید محسن

by علی ناظر | ژانویه 28, 2025 11:52 ب.ظ

 

…این وظیفه ماست که در مقابل مامورین مسلح شما که مدافعان اشرارند، مسلحانه مقاومت نمائیم….

… تا زمانی که سیستم پوسیده ی سلطنتی حاکم است و استثمار طبقه ای از طبقه دیگر وجود دارد ما راهی جز توسل به مسلسل نداریم…

… امروز نه تنها ملت ما بلکه تمام جهان سوم در تب انقلاب مسلحانه ضد امپریالیستی است. هدف روشن است این انقلاب جهانی، نابودی کامل استعمارگران قرن بیستم است که بیدریغ خلقهای ظفار، ویتنام، فلسطین، آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین را بگلوله بستند. نظامی و غیرنظامی را بیکسان و خانه و مزارعشان را یک نواخت به آتش میکشند. این انقلاب با خون پاکترین فرزندان آدم آبیاری می شود، اینست که ثمره ای بس نیکو خواهد داد…

… فقر و بدبختی، انقلاب را می زایاند، و اینچنین است که میگوئیم امروزه شعله های انقلاب از کشورهای فقیر و از طبقات ستمدیده ی اجتماع بر علیه ستمگران و ثروتمندان در هر گوشه ی جهان مشتعل است، توده های گرسنه و فقیر قیام کرده اند تا سیستمهای پوسیده را دگرگون سازند و جامعه ای بر مبنای برابری و برادری بنیان گذارند که در آن همه بی نیاز باشند و همه کس برای هرکس بکوشد، وجدان انسان و اعتقادش بانسانیت پشتوانه ی حرکت وی باشد…

ان للذین یقاتلون بانهم ظلموا و ان الله علی نصرهم لقدیر (به آنانکه ستم رفته است، اجازه و فرمان پیکار داده شد و خدا بر پیروزی آنها بتحقیق تواناست)…

… قیام کرده ایم تا جهانی بسازیم تا هرگونه بهره کشی انسان از انسان را نابود سازد. این هدف مکان و زمان نمی شناسد. ایران، فلسطین، ویتنام، آمریکای لاتین، آفریقا، هر جا که باشد امروز یا فردا، هر زمان هر نقطه ای که خون ما بر زمین بریزد آمال و آرزوهایمان بارور شده است.
برای ما شهادت در کنار فدائیان فلسطین، رزمندگان ویتنام، برداران سیاهکلی، میدان تیر چیتگر یک معنی بیشتر ندارد، و برای تحقق چنین هدفی در جامعه مان بدشمنی برخورده ایم که این دشمن در قیافه های امپریالیسم آمریکا، طبقه حاکم سرمایه دار کمپرادور در ایران، سیستم پلیسی-اداری-نظامی و شاهنشاهی و دربار تجلی مینماید که مسلح به تکنیک و سلاح است، حیات و مرگ ما و شما متضاد همدیگرند، ما برای انهدام این دشمن از ساواک گرفته تا سیستم اداری و شخص اولش مجبوریم که به مسلسلهایمان اتکاء نمائیم، زیرا که ستمگر و استثمارگر مسلح را فقط با سلاح میتوان تسلیم کرد….

 

گزیده ای از دفاعیات گل سرخ مجاهدین – مجاهد شهید مهدی رضائی

by علی ناظر | ژانویه 30, 2025 11:06 ب.ظ

 

… عقده و کمبود کسانی دارند که به خاطر درجه گرفتن حاضرند دستشان را به خون دلاورترین فرزندان این خلق آغشته کنند. عقده، همکاران ساواکی شما دارند که چهار کلاس سواد ندارند و همدیگر را دکتر و مهندس خطاب می کنند. و از اینکه یک مهندس یا پزشک را شلاق می زنند و یا مورد تجاوز قرار می دهند و یا اعمال شرم آور دیگر، عقده های خودشان را نشان می دهند. همین آقایان [پرویز ثابتی] بودند که بخاطر حرفهایم در دهان من ادرار کردند و خدا می داند که بعد از دادگاه چه سرنوشتی در انتظار من است…..

…. ما با صراحت هرگونه ارتباط با بیگانه را نفی می کنیم. ما متکی به خودمان و ملت خودمان هستیم، و کاملا مستقل هستیم. ما تعدادی اسلحه و مهمات را از برادران فلسطینی خودمان که برای احقاق حق و پس گرفتن وطنشان از اسرائیل غاصب می جنگند به عنوان هدیه ای انقلابی برای خلق ایران گرفتیم….

…. بگذار شکنجه کنند، بگذار رگ و پوست ما در راه خلق فدا گردد. تا ظلم هست مبارزه هست و تا مبارزه هست شکست و پیروزی هست ولی سرانجام پیروزی متعلق به خلق است. این را من نمی گویم. این را تاریخ می گوید. این را نبرد قهرمانانه خلق ویتنام می گوید… این را خلقها می گویند، و خلقها حقیقت را می گویند…

… در کیفرخواست ما را به ارتباط با بیگانگان متهم کرده اند. ما ایرانی هستیم و به تاریخ سرشار از مبارزه و پیکار خود افتخار می کنیم…. و دخالت هیچ کشوری را در مورد میهن خود نمی پذیریم و به همین دلیل است که برای بریدن دست بیگانگان و غارتگران امپریالیست مبارزه می کنیم….

… چرا پیکار نمی کنید در راه کسانی که در جامعه مورد ستم قرار گرفتند از مردان و زنان و کودکان، کسانی که فریاد می زنند: پروردگارا ما را از این سرزمین که به ما ستم روا می رود نجات بده و از نزد خودت دوست و یاوری برای ما بفرست (سوره نساء ایه 77)….

 

گزیده کلامی از نامه های مجاهد شهید اشرف ربیعی (رجوی)

by علی ناظر | فوریه 1, 2025 7:31 ب.ظ

 

….میدانی! بعضی وقتها فکر می‌کنم چه خوب است من و بچه هم مثل خیلی از خواهران و فرزندان آنها شهید بشویم. احساس می‌کنم در آن صورت رابطه‌ی خیلی عمیق‌تری بین تو و مردم ایجاد می‌شود….

…. همین چند روز پیش خواهر 12ساله‌یی شهید شده بود و چقدر قهرمانانه. واقعاً چه چیزی او را به این همه فداکاری واداشته؟…

… چطوری میشه این تضاد رو حل کرد، تا کی میشه آب رو توی چشمه نگهداشت. جهان خبردار نشد که بر ملت ما در این چند ماه چه گذشت….

…. دیروز وصیت نامه‌ی یکی از شهدا رو می‌خواندم و شعری که برای آن گفته شده، اون فقط 13سالش بود:
عاشق باش، عاشق
و در میان رنگین کمان گلوله و دود
کبوتران عاشقی را پرواز ده
که دست‌آموز خواهران کوچکی شده‌اند
دختران معصومی که با چراغی به سرخی
قلب‌های کوچک خود
لبخند بر لب از تاریخ عبور کردند
… …
همیشه خواهی گفت
بیهوده است
بیهوده است تلاش شبداران
دخترکی که تنها با 13 بهار توشه
از تاریخ عبور کرد
قلبش را در نارنجک برادرش بودیعه گذاشت
قلبی که هر روز و هر ساعت منفجر می‌شود
و قلبی که همیشه فریاد خواهد زد
آزادی از آن کبوتران عاشقی است که
افق را فراموش نکرده‌اند
از جهت من و بچه ناراحت نباش….. (منبع سایت مجاهدین)

فلسفه شعائر مجاهد شهید موسی خیابانی

by علی ناظر | فوریه 2, 2025 6:24 ب.ظ

 

…. انسان به یک ارزشی نیاز دارد، تا بتواند زندگی نامعین خودش را در جهت نیل به آن ارزش تعیین بکند. بداند که چکار باید بکند، کجا باید برود، تا از ابهام بیرون بیرون بیاید. با این سمت گیری بسوی آن ارزش ( ارزش همانطوریکه گفتم، یعنی چیزی که انسان تلاش برای رسیدن به آن را بی فایده نمیداند، چیزیکه از طریق وصول به آن زندگیش معنی و مفهوم پیدا میکند. این ارزش می تواند، موقعیت، مقام، پول، نفی استثمار، لقاءالله و…. باشد.) زندگی انسان معنی پیدا می کند، مفهوم پیدا می کند……

…. باید انسان را در آن پروسه عینی تحول و تکامل تاریخی اش مورد بررسی قرار دهیم. یعنی چه؟ یعنی ببینیم انسان در گذرگاه تاریخ، یعنی از آن روز که حیاتش را آغاز کرد تا حالا چکار کرده؟ کی بوده؟ به کجا رسیده، و بالاخره در صحنه اجتماع حاضر چه وضعی دارد؟ و از اینطریق خودمان را در جریان عینی حرکتمان، یعنی بطور واقعی و صحیح مورد بررسی قرار دهیم. ببینیم ما چکار می کنیم، بقیه انسانها چکار می کنند و در جامعه چه خبر است؟ در تاریخ چه خبر است؟….

… می خواهی بدانی دین چیست؟ میخواهی بدانی دیندار کیست؟ مکذب دین کیست؟ میدانید که هرچیزی را با ضد خودش می شناسند: «اریت الذی یکذب بالدین…» آیا تکذیب کننده دین را دیده ای؟ آیا او را می شناسی؟ «فذلک الذی یدع الیتیم و….» معانی این آیات بسیار عمیق و جالب است و از آن نبایستی تعابیر ظاهربینانه بعمل آورد. تفسیر بسیار عالی و عمیقی دارد. که واقعا مفاهیم انقلابی اسلام توی آن نهفته است.
«ولایحض علی… بر نمی انگیزد، بر نمی انگیزاند برای طعام مساکین، محرومها» محرومها گرسنه اند، ولی (مکذب دین) حرکت نمیکند و بحرکت در نمی آورد مردم را، جامعه را، اما نماز میخواند، حسابی و مرتب و مفصل نماز میخواند: «فویل للمصلین – وای بر نمازگزاران (این قبیل نمازگزاران) «الذین هم عن صلاتهم ساهون – آنها که از نمازشان غافلند از محتوای نماز غافلند.» نمی شود نماز گزارد و سکوت کرد در مقابل محرومیت توده محروم، در مقابل گرسنگی توده محروم. از محتوای نماز غافلند و شکل را چسبیده اند: «الذین هم یراءون»، ظاهرسازی است، فقط شکل را چسبیده اند: «و یمنعون الماعون» – تولید و ابزار تولید را انحصاری کرده اند…..