امروز مطلبی در سایت بی بی سی منتشر شد که در اینجا هم بازتکثیر شده است.

خلاصه آن مطلب اینست که ترامپ و ماسک در امور داخلی بریتانیا دخالت کرده و ایلان ماسک گامی غیر متعارف، در سنت دیپلماسی، برداشته و خواستار استعفای کی یر استارمر نخست وزیر دولت فخیمه شده است، و او را متهم کرده که در «تجاوز به ملت بریتانیا»، هنگامیکه دادستان کل کشور بود نقش  داشته و به اندازه کافی و لازم برای پیشگیری از آزارجنسی علیه دختران و زنان اقدام نکرده است، در نتیجه باید محاکمه شود.

این دخالت به همین جا خاتمه پیدا نمی کند. ایلان ماسک علنا از حزب تازه تأسیس و افراطی رفورم حمایت کرده و تعهد کمک مالی داده است. از سوی دیگر خواهان آزادی رهبر حزب نازی های بریتانیا شده است.

دخالت های ترامپ حد واندازه و مرز ندارد. ایلان ماسک از رأی دهندگان خواسته که به احزاب راست افراطی در انتخابات آتی آلمان رأی دهند، و چراغ سبز برای حمایت از حزب راستگرای افراطی ای.اف.دی آلمان روشن شده است.

اگر بخواهم خلاصه بنویسم، راست افراطی و فاشیسم در حال رشد، کمربند را سفت بسته تا در مدت چهارسال آینده احزاب راست افراطی و فاشیست را بخشی از سیاست روزمره جهان کند. اینبار آنچه ترامپ می خواهد در آمریکا انجام دهد تا حد امکان قانونی خواهد بود، چرا که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا دوباره از سوی نمایندگان (اکثریت جمهوریخواه) رأی مثبت گرفته و در پست خود ابقا شده است. این انتخاب به همکاری بین دولت و مجلس، و پیشبرد برنامه های دولت کمک خواهد کرد.

این ها اما به خودشان مربوط است. آنچه که به ما مربوط می شود اینست که:

  • جمهوری اسلامی در قبال چنین فرد و دولتی که حتی به بریتانیا و آلمان هم رحم نمی کند، چه موضعی اتخاذ خواهدکرد؟
  • اپوزیسیون سرنگونی طلب چه رابطه ای با چنین دولتی ایجاد خواهد کرد، با توجه به این واقعیت که اگر گوش به فرمان نباشد، مورد الطاف ترامپ قرار نخواهد گرفت؟