در یک نگاه –

رضا پهلوی به نمایندگنی از سلطنت طلبان و مشروطه خواهان زودتر از بقیه جریانات راست پروغربی با ترامپ بیعت کرد. برای کسی که خود را در رأس اپوزیسیون راست میداند، به عنوان نفر اول پیام تبریک ارسال کردن به بارگاه ترامپ “نجات دهنده شان” قابل انتظار بود.او امیدوار است ترامپ راسیست ” تاریخ ساز شود و با کمک به پایان دادن تهدید جمهوری اسلامی میراثی از صلح پایدار به جای بگذارد”.

در جبهه ناسیونالیستها و فدرالیستهای  کردستان نیز، عبدالله مهتدی شکست خورده از نمایش رسوای “ائتلاف جرج تاون” مثل اینکه از آن تجربه ناکام درس نگرفته و دوباره و به روال همیشگی اش ذوق زده ، جلوتر از بقیه فدرالیستها، پریده وسط میدان و ضمن بیعت خالصانه با ترامپ امیدوار است  “روابط دوستانه دولت ایالات متحده و جامعه کرد در ایران تقویت شود و مشتاقانه منتظر حمایت ترامپ از آرمانهای مردم ایران برای آزادی و صلح و ثبات است”

از نظر مردم حق طلب و آزادیخواه ایران و کردستان، از منظر توده وسیع مردمی که در یکسال گذشته حمایت بی اما و اگر دولت آمریکا را از نسل کشی و قتل عام جمعی هزاران انسان را در غزه و لبنان توسط فاشیسم حاکم در اسرائیل دیده اند، از نگاه مردم آگاه که فاجعه و مصائب و سناریوهای سیاه حاصل دخالتهای دولت آمریکا را در عراق و افغانستان و لیبی و ….دیده اند، لبیک گفتن های امثال رضا پهلوی و مهتدی و امیدواریهای کاذب کل طیف راست پروغربی به ترامپ، موجب نفرت و انزجار از این سیاستهای بشدت ارتجاعی و پیشقراولانش خواهد شد. ما این لبیک گفتن های صف ارتجاع را ثبت میکنیم تا روزی پاسخگوی همراهی شان با راسیسم عروج کرده در آمریکا و جهان باشند. به علاوه در همین رابطه حزب کمونیست کارگری – حکمتیست در بخشی از اعلامیه  خود تحت عنوان “انتخاب ترامپ و تحرک ارتجاعی اپوزیسیون راست ” به درست تأکید کردیم:

“روند آتی اوضاع سياسى در ایران درس جديد و ناکامی مجددی را به اپوزیسیون راست در تعقیب اهداف ارتجاعی شان خواهد داد. کشمکش قدرتهای جهانی، تحولات پیچیده خاورمیانه، تداوم سیر نزولی موقعیت دولت آمریکای مورد اتکای آنها و شکستهای تاکنونی اش در خاورمیانه، آگاهی و هوشیاری موجود در جامعه ایران و در سطح اپوزیسیون رادیکال و کمونیست در قبال سناریوی دخالتگری امپریالیستی، موانع جدی چنان طرحهای ارتجاعی برای آینده ایران است. برخلاف تبليغات رياکارانه اين جريانات، ترامپ و هیئت حاکمه آمریکا با وجود احتمال در پیش گرفتن سیاست سختگیرانه تر، نه قصد “تغییر رژیم” بلکه “رام کردن و معامله” با جمهوری اسلامی را دارند. بعلاوه فضای سیاسی زنده جامعه ایران، وجود جنبشهای اجتماعی رادیکال و پتانسیل گسترش ابراز وجود طبقه کارگر و قطب چپ و کمونیست جامعه مانع مهمی در مقابل متحقق کردن چنان طرحهای ارتجاعی از بالای سر مردم خواهد بود. روند رشد حرکت اعتراضى کارگران و مردم، تناقضات و تنشهاى درونى رژيم اسلامى، صف بندی و تحرک جنبشهای سیاسی حاضر در جامعه، معادلات سياسى کنونى را تغییر خواهد داد. در چنین روندی افشاء و ایزوله کردن طرحهای ارتجاعی اپوزيسيون راست به طور جدی و ناگزیر در دستور کار مستقیم تر مبارزات صف آزادیخواه و قطب چپ جامعه قرار خواهد گرفت.”

***

نوامبر ٢٠٢٤