رویداد روز یکشنبه ۱۲ اسفند در مجلس ارتجاع برای استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت پزشکیان، پرده ای از تشدید شکاف بین باندهای حکومتی ذوب شده در ولایت بر سر تقسیم ثروت و قدرت است. پزشکیان بیچاره که آمده بود با «وفاق» باندها را به هم نزدیک کند تا مشکل را حل کند، «نفاق» را بیشتر کرد.
پزشکیان اگر اعتبار اعضای کابینه اش را با یادآوری ضمانت ولی فقیه و اجرای بی چون و چرای او گرفته بود، زودتر از آنچه که تصور می رفت، اولین مشت را از حریف خورد. در میدان وزن کشی در مجلس ارتجاع، باندها با موضوع بحران اقتصادی و وضعیت فلاکتبار معیشت مردم، سقوط بیسابقه پول ملی و… همدیگر را به چالش کشیدند. بازیگران صحنه اگر چه بی کفایتی همدیگر را در حل بحران اقتصادی زیر سوال بردند اما مثل بزرگان قبیله منافع جمعی شان را زیر پا نگذاشتند و اصل موضوع را پنهان کردند.
پزشکیان با التماس از مجلس نشینان خواست که با او «همراهی بیشتر» کنند. او موفق به گرفتن رای آنهایی که رویشان حساب باز کرده بود نشد. بر خلاف نظر طرفداران وی «آتش بس در اردوگاه اصولگرایی» انجام نشد. (تیتر آرمان ملی یکشنبه ۱۲ اسفند)
گوشه ای از سخن پراکنیهای موافق و مخالف:
پزشکیان: «با تغییر همتی مشکلی حل نمی شود. نمیخواستم خیلی مسائل را بگویم، چون پمپاژ ناامیدی به ضرر کشور است/ وظیفه ما امیدآفرینی است. نظر بنده بود گفتوگو بهتر است. رهبر انقلاب فرمودند ما با آمریکا گفتوگو نمیکنیم. من هم آمدم گفتم با آمریکا گفتوگو نمیکنیم. باید خودمان را با جهتی که رهبر انقلاب مشخص کردند وفق دهیم/ دلار نداریم! قطر و عراق دلارهای ما را پس نمی دهند.»
«نمایندگان مجلس حداقلی زیر میز وفاق زدند.« (مردم سالاری دوشنبه ۱۳ اسفند)
مجلس نشین از رباط کریم: «میزان خلق پول در کشور که منشا اصلی ناترازیها و تورم است هم اکنون به عدد سرسام آور 7 هزار میلیارد تومان در روز رسیده است.»
همتی: «از من نخواهید اطلاعاتی را بدهم که دشمن شاد شود. سعی میکنم در چارچوب منافع ملی صحبت کنم/ به مردم اجازه نمی دهیم از سهام عدالت شان استفاده کنند. نمی شود پول ۴۹ میلیون مردم را ندهیم و سالی ۵۰۰ هزار تومان سود بدهیم که پول ۲ پرس غذا هم نمی شود/ ۸۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه ۱۴۰۳ را تامین کردیم با اقدامات مختلف از جمله استجازه از رهبری و فروش اوراق/اگر جلوی قاچاق سوخت را بگیریم می توانیم به هر نفر سالانه ۴ میلیون تومان یارانه بدهیم.»
در جر و بحث نمایش روز یکشنبه در مجلس، به تحمیل ریاضت کشی با اقتصاد مقاومتی، هزینه کردن ثروت مردمی به سود پرورش نیروهای تروریستی به اسم «محور مقاومت»، نقش سلطانهای رنگارنگ، برادران قاچاقچی و… هیچ اشاره ای نشد. زیرا بخور بخور از سفره رنگین ثروت نقطه مشترک همه آنها است. پزشکیان مجری اوامر خامنه ای، به درستی گفته است که تغییر همتی مشکلی را حل نخواهد کرد.
فراسوی خبر … دوشنبه ۱۳ اسفند
زینت میرهاشمی