۱۴۰۳ تیر ۱۸, دوشنبه

عضو مجلس خبرگان سه هفته پس از انتشار یک نامه منتسب به ستاد جلیلی درباره “تعیین جانشینی” خامنه‌ای، آن را تکذیب کرد و به “دشمنان” نسبت داد. در این نامه آمده که میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۲ تنها ۸.۷ دهم درصد بوده است.

https://p.dw.com/p/4i0zQ

احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی سه هفته پس از انتشار نامه‌ای به تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ و با سربرگ ستاد انتخاباتی سعید جلیلی، صحت آن را تکذیب کرد.

در این نامه از قول احمد خاتمی گفته شده که مجلس خبرگان در سال جاری “مسئولیت خطیری” برای “تعیین جانشینی” خامنه‌ای را برعهده دارد که “تا آذرماه و بر اساس برنامه قبلی” باید صورت گیرد.

این نامه می‌افزاید که “بعد از آن احتمال هر رخدادی بیش از همیشه محتمل است”. بنابراین “حضور حداکثری لازم” در انتخابات سال جاری “پشتوانه انجام این مسئولیت مهم خبرگان است”.

به گزارش رسانه‌های ایران، حال سه هفته پس از انتشار این نامه، احمد خاتمی می‌گوید: «مطلب کذب منتشره در نامه جعلی منتسب و با سربرگ ستاد انتخاباتی یکی از نامزدهای ریاست جمهوری، مبنی بر برنامه مجلس خبرگان جهت تعیین جانشینی رهبری به نقل از اینجانب را به شدت تکذیب می‌کنم.» او این نامه را به “تلاش‌های دشمن” نسبت داد.

اشاره نامه به مشارکت ۷ تا ۸ درصد در انتخابات ۱۴۰۲

در این نامه همچنین آمده است که تأیید صلاحیت مسعود پزشکیان از “تدابیر” علی خامنه‌ای بوده است، “چرا که انتخابات ۱۴۰۲ [مجلس شورای اسلامی]… به خاطر شیطنت دشمنان، تنها با حضور ۸.۷ دهم درصد واجدین شرایط برگزار شد”.

در این حالی است که احمد وحیدی، وزیر کشور دولت رئیسی، میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی را ۴۱ درصد اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید: مجموعه مطالب درباره انتخابات ۱۴۰۳

نامه همچنین می‌افزاید که این میزان نازل مشارکت، “زنگ خطری” برای خامنه‌ای بود که “تدبیر لازم رهبری برای انتخابات آتی را می‌طلبید”.

نامه ادعا می‌کند: «از این رو ایشان [خامنه‌ای] به آقای پزشکیان مأموریت دادند تا با ایجاد هیجان انتخاباتی، زمینه افزایش مشارکت را مهیا کرده و نگذارند توطئه دشمن در انتخابات ریاست‌ جمهوری تکرار شود.»

این نامه با امضای محسن منصوری، رئیس ستاد سعید جلیلی، خطاب به روح‌الله بیات، معاون سازماندهی این ستاد نوشته شده است و در آن تأکید شده که نامه “لطفا محرمانه بماند”.

مجلس خبرگان متشکل از ۸۸ عضو است که وظیفه اصلی آن تعیین رهبر جمهوری اسلامی است.

در سال‌های اخیر با بالا رفتن سن علی خامنه‌ای که هم اکنون ۸۴ ساله است، موضوع انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی بارها در رسانه‌ها مطرح شده است.